Sponsors



luni, 5 septembrie 2011

Zece lucruri pe care nu le ştiaţi despre Facebok!



Limba piraţilor, o afluenţă de oameni în vârstă şi traduceri buclucaşe: Facebook şi utilizatorii săi oferă câteva lucruri interesante.

1.Popular în indonezia.

Cei mai mulţi utilizatori trăiesc în Statele Unite - 155 de milioane. Indonezia este pe locul al doilea. Reţeaua are acolo până în acest moment 36 de miliaone de utilizatori. Spre comparaţie: în Germania, există 17 milioane de conturi, fiind pe locul 10.

2. Mai mulţi seniori.




 În toată lumea sunt12,5 milioane de utilizatori peste 65 de ani - şi nici o altă grupă de vârstă nu creşte atât de repede ca grupul cetăţeni-lor în vârstă. Oricum, mai trebuie să curgă ceva apă pe Bistriţa până să depăşească grupul de utilizatori între 18 şi 24 de ani, care are aproape 188 milioane de utilizatori.


3. Vorbiţi ca piraţii.

Facebook este disponbil în mai multe limbi şi dialecte - oricum, nu toate sunt puse la modul serios. Puteţi de exemplu să vă schimbaţi profilul în "English"(Pirate), English(UpSideDown), Latin şi " Leet Speak". Arr!


4. Satele galeze. 

Toată lumea este pe Facebook. Toată lumea? Nu chiar - ţări ca Rusia, China, Brazilia sau Iran opun încă rezistenţă. Acolo domină V Kontakte, Qzone, orkut sau Cloob, cu peste 700 milioane de utilizatori - mai mult decât Facebook.

5. Funny Facebook.

Site-urile failbook.failblog.org şi lamebook.com colecţionează cele mai spirituale postări de pe wall-urile utilizatorilor. Merită să aruncaţi o privire!

6. Eroi din desene animate.

În noiembrie 2010, o acţiune virală îndemna toţi utilizatorii să îşi schimbe poza de profil cu o imagine a personajului preferat de desene animate. Teoretic, toţi cei care au făcut acest lucru  au fost pasibili de pedeapsă deoarece imaginile erau protejate prin copyright. Dar Disney a aplaudat acţiunea şi astfel s-a stins un potenţial conflict.


7. Opriţi urmăritul.

Cum opreşti un " stalker" de Facebook? Ei bine, prin facebook. Poliţia din Melbourne  nu a putut prinde un bărbat care îşi hărţuia fosta prietenă cu mesaje. I-a trimis un ordin de încetare printr-un mesaj video. Şi a avut succes: Bărbatul şi-a şters profilul.


8. Gameriţe

Una din două persoane se joacă pe Facebook. Oricum, băieţii sunt în minoritatea aici; 70% dintre jucări sunt fete care decorează ferme colorate şi realizeză meniuri de cafenea.

9. Utilizatorii de Facebook sunt fani Facebook.

Facebook este pe primul loc în ceeea ce priveşte numărul fanilor - aproximativ 49 de milioane. Cea mai populară personalitate este Eminem, cu aproximativ 43 de milioane de fani.


10. Mai multe traduceri.

Proiectul de " open translations" a permis utilizatori să creeze versiuni localizate ale conţinutului original. Ceilalţi utilizatori au putut vota, iar versiunea cu cele mai multe voturi era publciată. Farsele nu au început să apară şi, în limba turcă de exmplu, în loc de "Like" a apărut echivalentul cuvântului " Fuck" .

Sursa: Revista CHIP .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu