Sponsors



marți, 6 septembrie 2011

Câini pentru pers. alergice!

 Cu siguranţă pentru mulţi oameni câinele este cel mai bun prieten. Dar ce faci dacă alergiile tale şi câinii nu se împacă bine? Ei bine există rase de câine speciale pentru alergiile suferite de tine! Bedlington terrier, Spaniel de apa irlandez, Portughezul de apa sunt doar cateva rase de caini care nu naparlesc mult si nu starnesc alergiile. 


Rasele de caini potrivite pentru oamenii alergici


-Bedlington Terrier: Seamana cu o oaie si este un prieten necuvantator minunat. Naparleste putin, ceea ce inseamna mai putina matreata si o respiratie mai usoara pentru cei care sufera de alergii.


-Bichon Frise: Bichonul nu este doar un caine de salon grozav. Blana alba, creata, produce putina matreata, transformandu-l intr-un tovaras grozav pentru oamenii cu alergii.
Pentru a arata bine tot timpul, bichonul are nevoie de sedinte periodice la salonul de cosmetica pentru caini.

-Cainele Chinezesc cu creasta: Aceasta rasa castiga din ce in ce mai multa popularitate, in ciuda aspectului aparte.
Patrupedul nu este complet lipsit de blana; are smocuri de par pe cap si o piele foarte patata. Cainele Chinese crested este un animal de familie nemaipomenit.

-Spaniel de apa irlandez: Este cel mai inalt caine din familia lui. Blana spanielului de apa irlandez este caracteristica sa distinctiva si e recunoscut pentru faptul ca nu produce alergii.

-Kerry Blue Terrier. Blana cainelui din rasa Kerry blue este matasoasa, moale si deasa. Poate fi creata sau ondulata. Cainele Kerry blue are nevoie de periere frecventa.

-Bichon Maltez: Asa cum spune si numele, patrupedul este originar din insula Malta din Marea Mediterana. Blana sa lunga, alba are nevoie de ingrijire zilnica; naparleste putin si produce cantitati mici de alergeni.

-Pudel: Cainii-pudel standard, toy si de salon sunt animale de companie excelente. Produc putina matreata. Rasa are nevoie de o periere atenta, pentru ca blana sa-si pastreze aspectul elegant.

-Cainele de apa portughez: Nu produce multa matreata si nu naparleste mult; este activ si de incredere.

-Schnauzer: Pentru a-i pastra blana curata si pentru ca aceasta sa nu se incurce, sunt necesare periajul si tunsul frecvent.


  
 -Terrier: Terrier-ul de talie medie iubeste viata si compania oamenilor. Cainii din aceasta rasa au blana moale, ondulata, in nuantele graului.
Xolo sau Mexican fara blana. In cadrul acestei rase, cainii sunt de talie mica, medie sau mare, cu doua varietati: fara blana si cu blana. Culori: negru, aramiu si gri.

Sursa: www.animalutul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu