Sponsors



luni, 24 octombrie 2011

Razboiul Samsung vs Apple: detalii

Razboiul dintre Samsung si Apple ia amploare.Dupa ce   Samsung a dat in judecata Apple pentru utilizarea ilegala de patente legate de telefoane mobile,Apple acuza Samsung ca ii copiaza design-ul la telefoane.

Apple este acum unul dintre cei mai mari clienti ai Samsung, iar cel de-al doilea unui dintre cei mai mari furnizori ai companiei americane. Acesta este de fapt modelul de business dupa care functioneaza Samsung atat de bine: furnizeaza componente pentru ceilalti rivali, astfel incat si costurile pentru productia acestora, pentru propriile gadgeturi, scad considerabil. Pe de cealalta parte, compania Apple este mai mult dornica sa delege aceste sarcini altor firme, timp in care se poate ocupa de aspecte mai importante considerate de multi adevaratele atuuri ale acesteia: desginul elegant, combinatiile facile de hardware, software si servicii.
Ciudat este faptul ca Apple a dat in judecata Samsung, in aprilie, pentru ca a copiat modelul iPhone si a scos pe piata Samsung Galaxy S si pentru ca tableta Samsung Galaxy Tab seamana cu iPad. Mai mult, americanii de la Apple sustin ca Samsung a copiat chiar specificatiile hardware si software din produsele sale.

"Voi distruge Android pentru ca e un produs furat" - ultima dorinta a lui Steve Jobs



"Voi distruge Android pentru ca e un produs furat. Sunt gata sa pornesc un razboi termonuclear in privinta asta", ar fi sustinut Jobs, conform biografiei citate de Associated Press. Informatia publicata de agentia de presa nu merge mai departe insa sa explice de ce Applea actionat in judecata doar producatori de telefoane care foloseau Android si nu a chemat la tribunal si pe Google.
Conform biografiei, se pare ca Jobs isi rezerva totusi cea mai mare parte din energie pentru lupta impotriva CEO-ului Google, Eric Schmidt, care anterior fusese membru in consiliul de administratie al Apple.
La o intalnire dintre cei doi la un restaurant din Palo Alto, Jobs i-ar fi spus lui Schmidt ca nu va accepta nicio intelegere care presupune compensatii financiare in bani pentru a renunta la actiunile juridice, nici macar 5 miliarde de dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu