Sponsors



duminică, 16 octombrie 2011

Hackeri faimosi!

S-a observat o crestere a numarului de hackeri in ultima vreme de autoritati in tara noastra cat si in alte tari! Nu va mai spun ca acestia au devenit din ce in ce mai bun in acest "domeniu".Acestia au descoperit noi moduri de-a ne "descuia" calculatoarele si a ne afla datele personale.Exemple bune ar fi si anunturile false cu scopul  sa le accesezi si astfel sa ai sanse sa te virusezi sau saituri cara sa fie falsuri si care au cam acelasi scop ca anunturile false.Dar hai sa vorbim despre hackeri faimosi deoarece astazi asta este subiectul iar despre virusi o sa discutam data viitoare cand o sa va dau exemple de antivirusi care va pot fi folositori.Deci intorsi la subiectul nostru sa va spun ca de-a lungul anilor au iesit in evidenta mai multi hackeri , haide sa va dau mai multe exemple si cate putin despre fiecare hacker care o sa-l enumar!

Hackeri faimosi:~Gary Mckinnon in varsta de 40 de ani, este acuzat ca a pus la cale cel mai mare atac informatic din istoria retelei de computere a guvernului SUA, incluzand retelele NASA, ale marinei, ale armatei si ale aviatiei americane. Tribunalul a recomandat ca acesta sa fie extradat in America pentru a putea fi acuzat de conectarea ilegala la 97 de computere, provocand daune in valoare de 700.000 $
 


                           ~Jonathan James cunoscut ca "cOmrade" pe internet, a pledat vinovat pentru interceptarea a 3,300 e-mailuri la Ministerul Apararii si furtul de date de la 13 calculatoare apartinand NASA. James a capatat notorietate cand a devenit primul tanar trimis in inchisoare pentru hacking. El a fost condamnat la varsta de 16 ani. El a instalat un backdoor in serverul "Apararii si diminuari amenintarilor" SUA [ Defense Threat Reduction Agency ] . Backdoorul creat de el i-a permis sa urmareasca si sa fure username-urile si parolele angajatilor. James a intrat de asemenea si in calculatoarele celor de la NASA, furand programe in valoarea de aproximativ 1.7 milioane de dolari.


                           ~Adrian Lamo, un alt tanar din SUA. Supranumit si “hackerul fara casa”, acesta a accesat doar din internet caffe-uri baze de date ale unor site-uri precum Yahoo, Bank of America sau Microsoft, cautand puncte slabe ale acestora. A reusit sa sparga codurile si apoi a informat companiile respective de punctele slabe pe care le au. Cand un "white hat hacker" este angajat, avand acceptul companiei totul este legal, dar ceea ce Adrian Lamo a facut, a fost ilegal, acesta neavand permisiunea site-urilor pentru a accesa baze de date. Pentru delictul comis a primit 6 luni de inchisoare pe care de asemenea le-a efectuat la resedinta sa.


                            ~Kevin Mitnick, intrat, la 16 ani, in sistemul administrativ al liceului unde invata. Doar ca sa se uite. Prietenii pustiului nascut pe 6 august 1964, intr-un cartier al Los Angeles-ului, au povestit mai tarziu ca acesta reusise, inca din 1979, sa patrunda in computerele unei statii de comanda a sistemului national de aparare antiaeriana din Colorado Springs. Trecerea sa prin computerele militare a reprezentat sursa de inspiratie pentru filmul „Wargames" (1983), in care un pusti curios e pe cale sa declanseze, dintr-o joaca pe computer, un razboi mondial. Adolescent fiind, Mitnick a facut nenumarate nebunii care-l puteau aduce in spatele gratiilor in orice moment: a deturnat serviciul informatic de telefonie (omolog serviciului 931 din Romania), iar cand abonatii sunau pentru a obtine informatii, Mitnick sau unul dintre prietenii cu care acesta se distra il intrebau pe solicitant: „Persoana despre care cautati informatii este alba sau neagra? Fiindca tinem registre diferite pentru fiecare", oripilandu-i pe cei care solicitau diverse date. Mitnick avea 17 ani cand s-a infiltrat in computerele Pacific Bell, modificand facturile telefonice. Apoi a prins gustul pentru atacuri informatice pe scara larga si a inceput nebunia.



                             ~Kevin Poulsen, mai cunoscut sub numele de Dark Dante, a fost primul hacker caruia hobby-ul i-a adus foloase materiale. În 1990, el a preluat toate liniile telefonice ce duceau la statia de radio KISS-FM din Los Angeles pentru a se asigura astfel ca va cel de-al 102-lea ascultator care se anunta telefonic pentru a participa la o emisiune-concurs. Aceasta i-a adus un automobil Porsche-944 S2. A fost prins când au aparut fotografii în care se vedea cum forteaza punctul companiei telefonice. De altfel, fotografiile au fost facute de un prieten de-al sau, pentru a a imortaliza evenimentul. La proces a recunoscut si faptul ca a patruns în computerele F.B.I.-ului, de unde a luat o lista cu agenti aflati în misiuni speciale. 
                 
                Deci acestia sunt unii dintre cei mai mari hackeri ai lumii dar sa nu uitati ca nu sunt toti hackerii din lume , in lume sunt foarte multi hackeri si deaceea trebuie sa aveti grija!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu