Sponsors



duminică, 16 octombrie 2011

Cine va decide soarta Apple dupa moartea lui Steve Jobs?

Cine va decide soarta Apple după moartea lui Steve Jobs?


Tim Cook, director executiv al Apple

Tim Cook, director executiv al Apple

Frâiele companiei au fost lăsate în mâinile lui Tim Cook, însă specialiştii în domeniu susţin că acesta a ratat cel mai important test al carierei sale: lansarea iPhone 4S
Moştenirea Apple nu este uşor de manevrat, mai ales acum după moartea lui Steve Jobs, considerat un adevărat profet. Calităţile lui aproape de neegalat îl vor obliga pe noul lider al companiei să dea tot ce are mai bun pentru a duce mai departe tradiţia. Chiar dacă oficial, CEO este Tim Cook, oamenii din domeniu susţin că soarta Apple va putea cădea şi în mâna altor persoane, scrie Huffington Post.

Top 3 candidaţi

1. Tim Cook: La prima prezentare importantă făcută în public, directorul executiv al Apple, Tim Cook, nu a strălucit. Dimpotrivă, el a avut un comportament deloc caracteristic predecesorului său: a pasat obligaţia de a prezenta noul iPhone 4S în „terenul" a doi colegi. Stilul adoptat a fost şters şi fără pic de umor. „Aceasta este prima mea lansare a unui produs de când am fost numit CEO al companiei. Sunt sigur că nu ştiaţi asta", a fost primele lui cuvinte.

Specialiştii susţin că stilul lui Cook este total diferit faţă de al lui Jobs, însă cunoştinţele despre companie îl fac un adevărat adversar pentru oricine. Când a fost recrutat prima dată a supravegheat toate operaţiunile companiei efectuate la nivel mondial şi de-a lungul timpul a modernizat compania şi a eficientizat costurile.

„Tim este un geniu în ceea ce priveşte lanţul de aprovizionare-dezvoltare. Poate că Steve a lustruit şi rafinat produsele, însă a avut nevoie de cineva în măsură să procure materialele necesare pentru a atinge succesul. Tim era geniul care îndeplinea aceste sarcini", a declarat Peter Misek, analist pentru tehnologie şi securitate globală în cadrul companiei Jefferies&Co.


2. Jonathan Ive este al doilea candidat în competiţia pentru şefia Apple. El a condus departamentul de design a companiei din anul 1996, fiind responsabil de modelarea produselor astfel încât să coicidă cerinţelor clienţilor. Pentru capacitatea lui de a construi gadgeturi de neimaginat a fost numit de revista „Fortune" cel mai inteligent designer din lumea tehnologiei.

„Experinţa lui în materie de design şi-a spus cuvântul de la bun început: iPod, iTunes etc. Steve a avut mereu ultimul cuvânt, însă Jonathan nu a lăsat jos ştacheta, pentru că ar fi fost concediat", mai spune Misek. Mai mult, ideile sale erau exploatate la maximum din dorinţa ca produsele să arată cât mai bine, dar să fie şi la un preţ accesibil.


3. Scott Forstall este omul care a dat viaţă produselor Apple, asta după ce Jonathan le-a finisat, iar specialiştii îl văd ca pe „un geniu al software-ului". Funcţia lui de vicepreşedinte al departamentului de software iPhone îl face responsabil pe Scott Forstall pentru iOS, sistemul de operare cu care funcţionează produsele Apple: iPhone, iPad şi iPod Touches.

Pe umerii lui a căzut şi povara celei mai acerbe lupte din domeniul tehnologiei: războiul dintre Apple şi Android. „Acest om este cu adevărat un geniu, care are curajul să împună nişte standarde ridicate. Calităţile lui se numără printre cele pe care Steve Jobs le-ar aprecia", este de părere Jeffrey Sonnenfeld, profesor la Facultatea de Management de la Yale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu