Sponsors



sâmbătă, 22 octombrie 2011

Cadavrul lui Gaddafi,expus intr-un mall


Inmormantarea intr-un loc secret a fostului lider libian Muammar Gaddafi, ucis joi, a fost amanata, iar cel mai probabil sambata urmeaza sa aiba loc o examinare post-mortem a trupului sau de catre un medic legist, relateaza BBC. Intre timp, trupurile lui Gaddafi si al fiului sau Mutassim sunt expuse intr-o camera frigorifica intr-un mall din Misrata, pentru ca pana la inmormantare cat mai multi cetateni sa vada ca cei doi sunt morti, precizeaza Hotnews.
Mii de libienii au stat la coada pentru a il vedea vineri noapte pe Gaddafi mort si pentru a-l fotografia cu telefoanele mobile si apoi,desigur,le pun pe Facebook pentru ca sa vada toata lumea ca au fost la trupul lui Gaddafi. Multi, in mare parte femei, s-au inghesuit sa vada trupul fiului sau, Mutassim.
"Le-am spus sa il tina in congelator cateva zile ca sa ne asiguram ca toata lumea stie ca este mort", a declarat ministrul petrolului, Ali Tarhouni.
"Nu va avea loc o autopsie nici astazi, nici intr-o alta zi. Nimeni nu va ii va deschide corpul", a declarat purtatorul de cuvant al CNT pentru AFP.
ONU, SUA, Comunitatea Internationala pentru drepturile omului, dar si familia Gaddafi au cerut transparenta in cazul mortii fostului lider, prins joi in viata, apoi declarat mort. Oficial, Consiliul National de Tranzitie a anuntat ca a avut loc un schimb de focuri dupa capturare, in timpul carora Gaddafi a fost ucis.
Un membru al CNT a declarat ca nu crede ca a fost ucis intentionat, insa chiar "daca a fost ucis intentionat, o merita".
Mai multe imagini video il arata pe Gaddafi transportat pe strazi, dupa ce a fost prins. Un luptator CNT a declarat joi ca l-a gasit pe Gaddafi ascunzandu-se intr-o conducta si ca acesta l-ar fi implorat sa nu il impuste.
CNT urmeaza sa anunte eliberarea tarii la acest sfarsit de saptamana. NATO a anuntat la randul sau ca misiunea sa in Libia se va incheia la 31 octombrie, dupa 7 luni de campanie.
Oficialii CNT vor face o inhumare secreta pentru Muamm Gaddafi, pentru a nu transformat in loc de pelerinaj. Exista speculatii ca se va recurge la o inmormantare in mare, ca in cazul liderului al-Qaeda, Osama bin Laden.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu